Kotlety z indyka w stylu greckim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kotlety z indyka z kolorową niespodzianką w środku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    sól
    pieprz ziołowy
    czosnek granulowany

    nadzienie:
    8 czarnych oliwek
    kawałek żółtej papryki
    3 mini cukinie
    8 pomidorków koktajlowych
    8 cebulek perłowych
    8 kostek fety

    do panierowania
    mąka krupczatka
    jajko bułka tarta

    do podania:
    sos ziołowo-czosnkowy (wymieszałam jogurt grecki ze świeżymi ziołami, czosnkiem i skórką z cytryny)
    sałatka

    tłuszcz do głębokiego smażenia

Kotlety z indyka w stylu greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Mięso kroimy na 4 plastry, następnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i posypujemy czosnkiem.

    Na długie wykałaczki nadziewamy pokrojone warzywa.

    Szaszłyki warzywne dokładnie owijamy mięsem. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy około 12 minut na rozgrzanym tłuszczu.

    Podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem ziołowo-czosnkowym oraz kaszą lub ziemniakami.

Porady

Wykałaczki wyjmujemy z mięsa delikatnie je obracając.

Komentarze

Podobne przepisy