KOTLETY Z JAJEK

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tani,szybki sposób na obiad,dzieciaki lubią takie kotleciki,my dorośli również

  • 20 min

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    1 jajko surowe
    sól,pieprz do smaku
    papryka słodka proszkowana-pól łyzeczki
    bułka tarta-4 łyżki
    do panierowania:bułka tarta
    olej do smażenia

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • formujemy kotleciki 1. Jajka gotowane mielimy wmaszynce do mięsa,można też przetrzeć przez sitko.Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jeczmienną.Doprawiamy papryka,solą pieprzem,wbijamy 1 jajko,dodajemy bułkę tartą ,wszystko dokładnie mieszamy,formujemy kotleciki,panierujemy w bułce tartej.
  • smażymy 2. Smazymy an rozgrzanym oleju an rumiano z obu stron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy