Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki obiad.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1 łyżka bułki tartej+2 łyżki do panierowania
    Pół czerstwj kajzerki
    Koperek
    Sól
    Pieprz
    Vegeta
    Olej do smażenie

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozgnaitamy widelcem można tez użyć praski do ziemniaków ,dodajemy 1 całe jajko ,namoczoną kajzerkę,koperek,przyprawiamy solą ,pieprzem i vegetą,wszystko razem mieszamy ,następnie formujemy małe kotleciki,kotlety obtaczamy w bułce tartej ,i smażymy na oleju na złoty kolor.
  • 2. Świetnie smakuje z sosem cebulowym .Cebule zeszklić z czosnkiem na oliwie lekoo posolić,podlać bilionem albo wodą ,gdy będzie miękka dodać 2 łyżki musztardy chile pogotować dodać magi do smaku.

Porady

Kotlety można podać także w towarzystwie sosu pieczarkowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy