Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora oczyścić, podzielić na części, ugotować nie całkiem do miękkości, niech będzie troszkę twardawy. Ugotowany odcedzić, ostudzić, drobno pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę, podsmażyć na złoto,osączyć i ostudzić. Następnie połączyć z kalafiorem, dodać jajko, koperek i przyprawy. Dokładnie wymieszać, dodać bułkę tartą i formować owalne kotleciki. Obtoczyć je jeszcze w bułce tartej i podsmażyć na patelni z obydwu stron, na jasnozłoty kolor. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, przełożyć kotleciki do żaroodpornego naczynia. Zapiekać około 10-15 minut. Podawać z gotowanymi, młodymi ziemniaczkami z wiórkami masła i surówką z marchewki
Komentarze