Kotlety nie tylko dla wegetarian. Doskonale smakują z kwaśną śmietaną i pomidorami.
Składniki:
2 woreczki kaszy gryczanej
30 dag twarogu
12 dag sera camembert
1 mały por
1 pęczek natki pietruszki
ok.1 szklanki płatków owsianych
2 jajka
pieprz
sól
olej do smażenia
Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować kaszę w osolonej wodzie.
Por pokroić w kosteczkę i przysmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju. Lekko posolić.
2.Ser camembert pokroić w kostkę. Ser biały rozkruszyć. Dodać jajka i całość dokładnie wymieszać.
Do masy serowej dodać przestudzoną kaszę. Dodać por i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
3.Z masy uformować kotlety. Obtoczyć w płatkach owsianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze