Kasza jaglana nigdy nie gościła w moim domu aż do dziś... Ale jako bezglutenowiec musiałyśmy się polubić...I musze powiedziec, że będzie ona częstym gościem w moim domu
40 min
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
garść suszonych grzybków mun
pół szklanki mieszanki włoszczyzna
2 duże papryczki chilli
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej
1 jajko
olej rzepakowy do smazenia
Kotlety z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min.
Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody
2.Chilli oraz czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle
3.Grzybki mun przyrządzamy według przepisu na opakowaniu.
4.Rozdrobnione grzybki oraz włoszczyznę dodajemy do czosnku i chilli i podsmażamy około 5 min.
5.Wystudzoną kasze przekładamy do blendera dodajemy jajko, wszystkie przyprawy i wszystko chwile miksujemy nie za długo żeby kuleczki kaszy były jeszcze widoczne.
6.Przekładamy masę do miski dodajemy podsmażone i wystudzone warzywa oraz wszystkie mąki, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy!!!
Komentarze