Kotlety z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Kasza jaglana nigdy nie gościła w moim domu aż do dziś... Ale jako bezglutenowiec musiałyśmy się polubić...I musze powiedziec, że będzie ona częstym gościem w moim domu

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    garść suszonych grzybków mun
    pół szklanki mieszanki włoszczyzna
    2 duże papryczki chilli
    2 łyżki masła
    3 ząbki czosnku
    szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej
    1 jajko
    olej rzepakowy do smazenia

Kotlety z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min.
    Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody
  • 2. Chilli oraz czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle
  • 3. Grzybki mun przyrządzamy według przepisu na opakowaniu.
  • 4. Rozdrobnione grzybki oraz włoszczyznę dodajemy do czosnku i chilli i podsmażamy około 5 min.
  • 5. Wystudzoną kasze przekładamy do blendera dodajemy jajko, wszystkie przyprawy i wszystko chwile miksujemy nie za długo żeby kuleczki kaszy były jeszcze widoczne.
  • 6. Przekładamy masę do miski dodajemy podsmażone i wystudzone warzywa oraz wszystkie mąki, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2014

Komentarze

Podobne przepisy