Kotlety z łososia

0 (0 ocen)

  • 35 min

Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia (atlantycki)
    1 jajko
    1 cebula
    bułka tarta
    smalec do smażenia
    sól, pieprz

Kotlety z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach.

    Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

    Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy