KOTLETY Z MARCHWI

0 (0 ocen)

czasami warzywne kotlety zamiast mięs.

Składniki:

  • 4 duże marchwie,
    cebula,
    3 jajka.
    4 łyżki bułki tartej,
    olej do smażenia,
    2 łyżki masła,
    sól, pieprz, majeranek,
    gałka musztardowa,
    cukry

    surówka :
    2 cykoria
    jabłko
    ½ pojemności śmietany 18%,
    łyżka majonezu.

Kotlety z marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew zetrzyj na tarce z dużymi odzkami, podlej szklanką wody, dodaj masło i gotój do miękkości. Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni. Marchew dobrze odcedż, dodaj cebulę, jajka , bułkę tartą, przyprawy i wymieszaj. Masa musi być na tyle gęsta, aby dało się formować z niej małe kotlety ( ewentualnie dodaj jeszcze bułki), kotlety obtocz w mące i smaż na złoty kolor.
  • 2. Surówka: Pokrój cykonię i jabłko, wymieszaj że śmietaną i majonezem
    ewentualnie dodaj cukier. Podawać z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy