kotlety z mortadeli

0 (0 ocen)

  • 25 min

szybki i smaczny sposób na przemianę czasami nudnej mortadeli

  • 25 min

Składniki:

  • mortadela
    ser żółty
    papryka czerwona
    ogórki konserwowe
    sól, pieprz
    bułka tarta,mąka i jajko do panierowania
    olej do smażenia

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę kroimy w plastry ok 1,5 cm.
    Następnie każdy plaster nacinamy tworząc kieszonkę.
    Paprykę myjemy. Kroimy w cienkie plasterki lub drobną kostkę,
    podobnie ogórki i ser
    W powstałą kieszonkę wkładamy po trochu sera,papryki i ogórka
    Lekko doprawiamy pamiętając, że mortadela jest już trochę słona.
    Panierujemy i smażymy na złoty kolor.Podajemy w/g uznania. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy