Kotlety z piersi z miętą i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers rozbijamy lekko tłuczkiem lub walkiem do miesa. Mozemy ja rowniez podzielic na mniejsze porcje. Przeciskamy czosnek przez praske lub siekamy. Przygotowujemy marynate: mieszamy suszone pomidory z suszona bazylia oraz suszonym czosnkiem, dodajemy przecisniety czosnek oraz oliwe i sól - wszystko dokladnie ucieramy. Ukladamy piersi w misce, smarując je z dwoch stron marytanta. Zamykamy miske i odkladmy do lodówki na 3 godziny.
2.Rozgrzewamy patelnie grillowa (bez tłuszczu, bo oliwa jest w marynacie) i smazymy piersi z dwoch stron.
3.Przed jedzeniem posypujemy mięsko pokrojona miętą, ktora nadaje kotlecikom aromatu i orientalnego smaku. Podajemy np. z ziemniaczkami i surówka - jak kto woli.
Komentarze