Kotlety z piersi z ricottą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatne , puszyste , rozpływające się w ustach o posmaku świeżego kopru

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kuskus: 50 gramów
    - bulion warzywny: 1.5 łyżeczki
    - pomidor: 1 sztuka
    - pierś z kurczaka zmielona: 60 gramów
    - ricotta: 2 łyżki
    - białko z jajka: 1 sztuka
    - świeży koperek: 2 łyżki

Kotlety z piersi z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z ricottą, białkiem i koprem
  • 2. Następnie na rozgrzanej patelni teflonowej smażymy kotlety , po 3-4 minuty z każdej strony.
  • 3. Kus kus mieszamy z bulionem zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy na 5-6 min.
  • 4. Kroimy pomidora i posypujemy go świeżą pietruchą
    SMACZEGO !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy