Kotlety z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-Rybę obczyscić i rozdrobnić, przyprawić przyprawą do mięsa i pieprzem, obsmażyć, przełożyć do miski.
-Ryż ugotować (15 minut) z dodatkiem Vegety, 1 torebkę dodajemy do ryby.
-paprykę,cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno,
wykładamy na patelnie i smażymy aż warzywa zmiękną, podlewamy delikatnie wodą żeby się nie przypaliło i dorzucamy pół kostki rosołowej. Wszystkie warzywa rozdrabniamy blenderem.
-Wszystkie przygotowane składniki mieszamy
-Dodajemy 1 torebkę ryżu, jajko, delikatnie bułki tartej i przyprawy do smaku.
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Komentarze