kotlety ziemniaczane z kalafiorem fioletowym i mozzarellą

0 (0 ocen)

kotlety są smaczne i można je podawać z sosami zimnymi lub na ciepło...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kalafior 1/2 sztuki/fioletowy, ziemniaki ugotowane 3/4 kg, cebula 1 sztuka, mozzarella 10 dag/starta, jajka 2 sztuki, mąka kukurydziana 1/2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bułka tarta 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, smalec - ile potrzeba

Kotlety ziemniaczane z kalafiorem fioletowym i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do miski dodać ugotowany kalafior fioletowy, ugotowane tłuczone ziemniaki, przyprawy, mozzarellę startą, jajka, natkę pietruszki, ręką wszystko dobrze połączyć i rozdrobnić kalafior w trakcie wyrabiania, kalafior jest lepszy nie całkiem rozdrobniony
  • etap 2. wsypać bułkę tartą, obie mąki i dobrze wymieszać
  • etap 3. na mocno gorącym smalcu smażyć nie za grube kotlety na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy

Komentarze

Podobne przepisy