Kotlety ziemniaczano - pieczarkowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubej tarce, pieczarki również zetrzeć na grubej tarce,
dodać rozbełtane jajko, sól i pieprz oraz bułkę tartą.
Wymieszać masę i mokrymi rękami formować nieduże płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na patelni z odrobiną oleju, na niedużym ogniu.
Kotlety można polać, pokropić dipem czosnkowym lub innym. Podawać z ulubioną surówką.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: (na 8-10 sztuk)
    5 ziemniaków średnich,
    5 pieczarek raczej dużych,
    1 jajko surowe,
    sól,
    pieprz naturalny,
    2 łyżki bułki tartej do środka kotletów,
    2 łyżki bułki tartej do panierowania,
    2 łyżki oleju do smażenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy