Propozycja na zdrowe, pełnowartościowe śniadanie, które pobudzi nas do działania od początku dnia. Twarożek ma bardzo wyrazisty smak, dzięki koziej bazie nabiałowej, intensywności przypraw i delikatnej ostrości świeżego szczypiorku.
10 min
Składniki:
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 250 g koziego sera twarogowego
- 100 ml pełnowartościowego mleka koziego
- pęczek szczypiorku
- płaska łyżeczka mielonego kminku
- płaska łyżeczka estragonu
- sól
- pieprz
Kozi twarożek z estragonem, kminkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy go widelcem.
Szczypiorek drobno siekamy.
Następnie do rozdrobnionego twarogu dodajemy około 100 ml mleka koziego, estragon, mielony kminek i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze