Kozi twarożek z estragonem, kminkiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Propozycja na zdrowe, pełnowartościowe śniadanie, które pobudzi nas do działania od początku dnia. Twarożek ma bardzo wyrazisty smak, dzięki koziej bazie nabiałowej, intensywności przypraw i delikatnej ostrości świeżego szczypiorku.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
    - 250 g koziego sera twarogowego
    - 100 ml pełnowartościowego mleka koziego
    - pęczek szczypiorku
    - płaska łyżeczka mielonego kminku
    - płaska łyżeczka estragonu
    - sól
    - pieprz

Kozi twarożek z estragonem, kminkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy go widelcem.

    Szczypiorek drobno siekamy.

    Następnie do rozdrobnionego twarogu dodajemy około 100 ml mleka koziego, estragon, mielony kminek i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

    Życzę smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy