ROLADKI DROBIOWE Z SEREM RICOTTA I SZPINAKIEM ZAPIEKANA W SOSIE MARINARA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 [odwójne piersi z kury
    10 dag szpinaku
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    150 ml sera ricotta
    sól, pieprz
    2 łyżki startego sera mozzarella
    2 szklanki sosu marinara

    Do panierowania:
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta

    tłuszcz do smażenia

Roladki drobiowe z serem ricotta i szpinakiem zapiekana w sosie marinara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekroic na mniejsze płaty i lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
  • 2. Farsz: Szpinak sparzyc wrzątkiem, odcedzić a po wystygnięciu dobrze wycisnąć. Podzielić na mniejsze części. Ser ricotta zmieszać z jajkiem, dodac drobno posiekany czosnek i szpinak. Doprawić sola i pieprzem.
  • 3. N każdy płat mięsa nakładać łyzką farsz a następnie zawinąc w rulon. Obtaczac w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Obsmażyc na rozgrzanym tłuszczu a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na mięso wyłożyc sosmarinara, posypać startym serem mozzarella i zapiekac prez ok. 1 godz. w piekarniku nagzanym do 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy