Limonka ładnie zastępuje cytrynę i wyostrza smak ciasta
30 min
Składniki:
200 g mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g twarogu, 1 łyżka mleka, 4 łyżki oleju, 60 g brązowego cukru, 50 g cukru pudru, 2 łyżeczki soku z limonki, cienkie paski skórki z limonki do dekoracji
Krajanka z glazurą limonkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia. Twaróg utrzyj na gładko razem z mlekiem, olejem, cukrem, cukrem waniliowym. Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na blasze, wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz około 15 minut. Jeszcze gorące pokrój na 16 kawałków. Cukier puder utrzyj z sokiem z limonki, tą glazurą posmaruj ciastka i ozdób je skórką z limonki.
Komentarze