Krakerso-pizzerinki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska dla gości i do piwa :)

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:

    250 g mąki pszennej
    pół szklanki mleka
    połowa kostki margaryny
    1/4 kostki drożdży

    Dodatki:

    1.

    ketchup, oliwa, oregano
    ser pizzarella
    salami

    2.

    ketchup, oliwa, oregano
    ser pizzarella
    ser blue chesse
    papryczka chili

    3.

    ketchup, oliwa, oregano
    ser pizzarella
    pokrojony w kostkę pomidor

Krakerso-pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy do reszty składników i zagniatamy na gładkie ciasto.
  • Krakerso-pizzerinki 2. Rozwałkowujemy dosyć cienko i kroimy na prostokąty mniej więcej wielkości krakersów. Smarujemy je oliwą z oliwek i ketchupem i posypujemy oregano.
  • 3. Na wierzch układamy składniki. Ja przygotowałam je w trzech wersjach.
  • 4. Pieczemy około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy