Krakersy z makrela

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Agnieszka Jess

  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela wędzona: 1 sztuka
    - duża paczka krakersów: 1 sztuka
    - Żółty ser: 15 dekagramów
    - ketchup: 15 dekagramów
    - majonez: 4 łyżki
    - pęczek szczypiorku: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 1 szczypta

Krakersy z makrela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, rozgniatamy widelcem. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Rybę łączymy z serem, szczypiorkiem, majonezem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Pastę nakładamy na krakersy, wierzch posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy