Kolorowa kanapka, którą przygotowałam z myślą o niejadkach. Tych warto radosną formą kanapek zachęcać do jedzenia. Dzieci, które lubią jeść też ucieszy taki widok podczas śniadania.
Zakochana krakowianka - kanapka dla niejadka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na talerzu układamy plaster wędliny drobiowej ( twarz). Foremką w kształcie serca wycinamy serowe oczy, układamy na wędlinie. Na sercach układamy kapary. Z wędliny drobiowej wycinamy kształt nosa. Z pomidora wycinamy kształt ust. Nos i usta układamy w odpowiednich miejscach. Z koperku robimy brwi.
2.Kokardki makaronowe układamy wokół twarzy ( wianek). Dekorujemy listakmi pietruszki i kawałkiem pomidora. Masłem smarujemy kromkę pieczywa, a na kromce układamy plaster wędliny drobiowej, (przycinamy dopasowując kształt wędliny do kromki). Plaster wędliny zwijamy w rulonik, przecinamy na pół. Układamy tułów z kromki pieczywa z wędliną, obok układamy ręce z ruloników wędliny. Na kanapce- tułowiu układamy plasterki pomidora. Dłonie wycinamy z plasterków marchewki. Krakowianka gotowa!
Komentarze