Krem batatowo-dyniowy

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna zupa krem z batatów i dyni hokkaido . Zaskoczy swym smakiem niejednego

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido ( ok 800g)
    2 bataty
    4 skrzydełka z kurczaka
    1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól
    1/4 słodkiej papryki mielonej
    2 łyżki natki pietruszki

Krem batatowo-dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty i dynie umyj.Obierz i pokrój w większą kostkę.
  • 2. Do garnka wrzuć skrzydełka, warzywa oraz przyprawy. Zalej 1,2 l wody.
  • 3. Gotuj aż warzywa staną się miękkie
  • 4. Mięso ze skrzydełek oddziel od kości. Mięso dodaj do zupy
  • 5. Całą zupę zmiksuj . Ozdób natką pietruszki

Porady

Taką zupę , lecz bez przypraw możemy podać dziecku które ukończyło 8 miesięcy

Komentarze

Podobne przepisy