Krem brokułowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie tylko pyszny , ale i zdrowy.Dzięki dodatkowi sera i chrupiących migdałów zyskuje niezwykły smak i armat , który zachwyci każdego!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * bulion warzywny – 1,5 l

    * brokuły – 0,5 kg

    * ziemniaki – 2 szt

    * śmietana 18% słodka – 100 ml

    * ser żółty np. ementaler -1 garstka

    * płatki migdałowe – 2 łyżki

    * szczypiorek – 1 mały pęczek

Krem brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Brokuły dzielimy na różyczki , ziemniaki obieramy, szczypiorek bardzo drobno siekamy.

    Do gorącego bulionu wrzucamy ziemniaki, po ok. 15 minutach dodajemy brokuły.

    Wszystko gotujemy ok. 15 minut na średnim ogniu , a następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy szczypiorek i miksujemy na gładki krem.

    Wlewamy śmietanę , doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Wsypujemy płatki migdałów, starty żółty ser i dokładnie mieszamy.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy