Krem adwokatowy w czekoladowych kieliszkach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Małe słodkie co nie co, delikatny w smaku krem adwokatowy w kieliszkach z białej czekolady to propozycja dla prawdziwych fanów słodkości, jeden taki kieliszek z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem możemy przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 sztuk kieliszków z białej czekolady-do kupienia w sklepach cukierniczych

    Krem adwokatowy:
    150 ml adwokatu
    1 szklanka kremówki
    150 g mascarpone
    3 listki żelatyny
    Cukrowe kwiatuszki do dekoracji

Krem adwokatowy w czekoladowych kieliszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji.
    Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę.

    Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki do czekoladowych kieliszków, dekorujemy kwiatuszkami, schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.


    Podajemy.

Porady

Zamiast żelatyny w listkach można dać zwykłą 1 listek = 1 łyżeczka zwykłej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy