Krem Michalek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś przepis na jeden z moich ulubionych kremów. Sprawdza się zarówno przy tortach jak i przy ciastach. Szybki w wykonaniu a jego smak bezcenny :).

  • 30 min

Składniki:

  • 750 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%)
    3 wafelki Grześki ( bez czekolady)
    15 cukierków Michałków (białych)
    2 białe czekolady

Krem michalek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ecpofy 1. Cukierki i wafelki drobno pokruszyć.
    Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
    W misce miksera ubijamy na sztywno śmietanę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę (cały czas ubijając). Następnie dodajemy pokruszone cukierki i batony i delikatnie mieszamy. KREM GOTOWY :). Szybko sprawnie i smacznie :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy