Krem orzechowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

Obłędny krem czekoladowo-orzechowy słodzony suszonymi morelami, który zawsze wyjadam łyżkami :). Idealnie nadaje się jako smarowidło do kanapek, omletów itd. Jest bardzo słodki z kawałkami orzechów- po prostu przepyszny! Te krem jest prosty w przygotowaniu i zrobisz go dosłownie kilka chwil.

Składniki:

  • -1 szklanka orzechów laskowych
    -3/4 szklanki orzechów włoskich
    -4 łyżki karobu z chleba świętojańskiego
    -1 szklanka mleka roślinnego/wody
    -10 suszonych moreli bez siarki

Krem orzechowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-17w9v1v 1. -orzechy zalewamy wodą i wkładamy do lodówki na całą noc
    -morele namaczamy na około 1-2h
    -odlewamy wodę od orzechów i moreli
    -orzechy oraz morele przekładamy do naczynia(garść orzechów zostawiamy), dodajemy mleko/wodę i blenduemy na gęsty krem
    -resztę orzechów drobno siekamy
    -do kremu dodajemy karob, orzechy i dokładnie mieszamy


    Smacznego i na zdrowie!

Komentarze

Podobne przepisy