Krem pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ostatnio bardzo polubiłam takie zupy-krem,syte i szybkie w wykonaniu i mało kaloryczne:)

  • 30 min

Składniki:

  • Pieczarki 60 dkg.
    • Marchew 1 średnia
    • Pietruszka 1 średnia
    • Cebula średnia
    • śmietana 18 % 2 łyżki
    • Sól ,pieprz
    • Masło do obsmażenia 1/4 kostki

Krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa,cebulę pokrojone obsmażyć na maśle.Pieczarki obgotować ,dodać podsmażone warzywa i gotować 20min.
    Po tym czasie zblendować ,doprawić do smaku,wlać zahartowaną śmietanę i zagotować.
    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
    Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy