Krem pomarańczowo- miętowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nietypowy lecz smaczny oraz szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest ten krem. Polecam do tart, tortów oraz wszelkich deserów.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 duże pomarańcze
    1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel
    1 budyń waniliowy bez cukru
    1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker
    1 galaretka pomarańczowa
    100g margaryny (może być masło)
    6 dużych listków mięty

Krem pomarańczowo- miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze dokładnie myjemy i wyciskamy z nich sok. Powinno go być ok 0.4-0.5l. Przelewamy do rondelka zostawiając sobie ok 0.5 szklanki. Gotujemy z dodatkiem syropu trzcinowego oraz mięty. W pozostałym napoju rozpuszczamy budyń oraz wsypujemy galaretkę. Mieszamy, a następnie przelewamy do gotującego się soku, skąd wcześniej wyjmujemy miętę. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Gotowy krem zostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykorzystujemy do naszych ciast i tortów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy