Krem pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Krem jest puszysty i lekki -rozpływający się w ustach:)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    3 jajka
    2 łyżeczki żelatyny
    10 dag cukru

Krem pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić,rozdzielając żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem.Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody a gdy napęcznieje,zagotować.Do utartych żółtek,dodać 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy,sok wyciśnięty z jednej pomarańczy oraz żelatynę,wymieszać.Ubić pianę z białek,dodać do tężejącej masy i delikatnie wymieszać łyżką.Rozłożyć krem do salaterek i wstawić do lodówki.Podawać z cząstkami pomarańczy i wiórkami czekoladowymi .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy