KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY Z CAŁĄ CIECIERZYCĄ

0 (0 ocen)

Uwielbiam zapach pieczonej papryki która komponuje się z pomidorami pyszna zupka która jest pożywna dzięki zdrowej ciecierzycy

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU B
    1 puszka ciecierzycy 230 g
    1 puszka pomidorów 400 g
    Ser solankowy z zalewy 50 g
    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY
    Pieczona papryka 250 g
    SKŁADNIKI ROBOCZE
    1 łyżka masła
    0,5 szklanki wody
    1 łyżeczka Vegety
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    O,5 łyżeczki suszonej Bazyli
    0,5 łyżeczki suszonego oregano
    1 łyżeczka cukru
    SKŁADNIKI DO DEKORACJI
    1 końcówka mięty majerankowej
    2 końcówki papryki z ogonkami

Krem pomidorowo-paprykowy z całą ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12svmol 1. WYKONANIE
    Paprykę dokładnie myjemy i pieczemy do momentu aż skórka ściemniej około 20 minut , po tym czasie wyjmujemy paprykę i zdejmujemy skórkę , kroimy na mniejsze kawałki . W garnku rozpuszczamy łyżkę masła i przesmażamy upieczoną paprykę wlewamy puszkę pomidorów i pół szklanki wody gotujemy około 10 minut . Doprawiamy Vegetą papryką cukrem i suszonymi ziołami . Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem . Stawiamy powrotem na gaz i dodajemy odsączoną ciecierzycę chwilę podgrzewany . wlewamy na talerz na wierzchu układamy solankowy ser w kostkach i dekorujemy miętą z majerankiem . Gotowe smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy