Krem sułtański

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Mini wersja deseru.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 ml śmietanki
    2 łyżki kakao
    60 g rodzynek
    2 łyżeczki cukru pudru
    50 g herbatników
    rum

Krem sułtański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rumem zalać rodzynki, odstawić na 15 min. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać kakao. Rodzynki odłączyć. Na dnie naczynia dajemy połowę poruszonych herbatników, następnie ciemną masę, połowę rodzynek, masa biała, reszta herbatników i rodzynki. Skropić rumem po wierzchu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.96 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
makowiec sułtański

4.96 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Makowiec sułtański

lucyna19 Makowiec z rodzynkami i orzechami w kruchym cieście. 1 godz. 30 min