Krem z awokado w czerwonej cykorii

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe pyszne łódeczki z kremem z awokado

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - awokado: 1 sztuka
    - śmietanka kremowa 36%: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - wędzony łosoś: 2 plastry
    - sól (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - różowy pieprz: 1.2 łyżeczki
    - czosnek zmiażdżony: 1 ząbek
    - natka pietruszki, koperek: 1 pęczek

Krem z awokado w czerwonej cykorii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekrój awokado na pół. Wyjmij pestkę. Miąższ wyjmij do naczynia, wlej sok z połówki cytryny, zmiksuj, dodaj śmietankę i zmiażdżony czosnek, wymieszaj. Dodaj przyprawy: różowy pieprz i sól. Wymieszaj. Napełnij listki czerwonej cykorii. Na wierzch połóż paseczek wędzonego łososia. Udekoruj natką i posyp różowym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy