Krem z barszczu ukraińskiego

0 (0 ocen)

Barszcz ukraiński w wersji krem ma bardzo oryginalny i ciekawy smak. Podany z chrupiącymi płatkami i kleksem bitej śmietany.

Składniki:


  • 1 mrożonka barszcz ukraiński
    1,5 litra bulionu warzywnego
    sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
    migdały płatki
    bita śmietana

Krem z barszczu ukraińskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować bulion dodać mrożoną mieszankę barszczu ukraińskiego i ugotować do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. W zależności jak gęsty chcemy krem uzupełniamy bulionem. Migdały płatki podprażyć na suchej patelni. Zupę podajemy gorącą i posypujemy płatkami migdałów oraz robimy kleks z bitej śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy