Krem z borowików

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sezon grzybowy w pełni i oby tak dalej:) Bardzo polecam tak wykonany krem,jest delikatny,syty i pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • Borowiki 35-40dkg
    • Marchew 1 szt.średnia
    • Pietruszka korzeń 1szt.średni
    • Cebula mała
    • Masło 1 łyżka
    • Śmietanka 30% 150ml
    • Pieprz,sól do smaku
    • Groszek ptysiowy lub grzanki

    Smacznego życzę!

Krem z borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte prawdziwki pokroić w grubsze kawałki.Obraną marchew i pietruszkę również.Zalać wodą tak by było tylko przykryte.Gotować 35 min.
    Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle i dodać do grzybków.
    Zagotować ,zblendować i ponownie wstawić na palnik.
    Jeśli krem jest za gęsty dodać wody,doprawić do smaku pieprzem i solą,a na koniec wlać śmietankę,ponownie zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy