Krem z brukselki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Trudny

Prosty do przygotowania, smaczny i pożywny krem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Trudny

Składniki:

  • brukselka 400 g,
    ziemniaki 2 szt,
    serek topiony z szynką 100 g,
    bulion warzywny 1 l,
    gałka muszkatołowa mielona,
    sól,
    pieprz,
    cukier,

Krem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, brukselkę umyć. Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki i brukselkę. Razem gotować do miękkości. Dodać serek topiony oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz gałką muszkatołową. Zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy