Krem z cukinii z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny, wiosenny krem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia 2 szt,
    ziemniaki 2 szt,
    cebula 1 szt,
    bulion warzywny 750 ml,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    olej do smażenia,
    dodatkowo:
    naleśniki 2 szt,
    mozzarella małe kulki 1 op ,
    posiekany koperek 3 łyżeczki,
    śmietana,

Krem z cukinii z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, cukinie umyć i pokroić na plasterki. Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać ziemniaki i cukinię i chwilę razem smażyć. Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Naleśniki pokroić na paski. Na patyczki do szaszłyków nabijać kulki mozzarelli na przemian z paskami naleśników.
    Krem przelać na talerze. Podawać ze śmietaną, pospany koperkiem oraz z szaszłykiem z mozzarelli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy