Krem z dyni z jarmużowym makaronem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Typowo jesienna zupka. Krem z dyni do tego makaronik z świeżego jarmużu . Całość posypana siemiem lnianym złotym. Rozgrzewająca ,kremowa po prostu pyszna .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 dynia

    4 ząbki czosnku

    imbir

    masło klarowane ok 3 łyżki

    sól morska

    chilli

    jarmuż

    siemie lniane złote

    cebula 1 szt

    bulion warzywny ok 1 litr

Krem z dyni z jarmużowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy posiekaną cebule i wyciśnięty czosnek. Dynię obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę . Pokrojoną dynię dajemy na patelnie i smażymy chwilę zalewamy bulionem warzywnym.
  • 2. Dusimy. Miksujemy. Doprawiamy sola ,chilli i imbirem do smaku.

    Jeszcze raz miksujemy. Jarmuż myjemy osuszamy i kroimy w długie paseczki prażymy kilka sekund na odrobinie masła. Nalewamy zupę na wierzch układamy makaron z jarmużu i posypujemy siemię lnianym złotym .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy