Krem z fasoli z chipsami z marchewki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Słoneczna zupa krem fasolowa z marchewkę w dwóch wersjach. Polecam zrobić do niej chipsy z marchewki bo są bardzo dobre. Zupka lekka i pożywna. W sezonie fasolowym polecam ją zrobić.

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dkg fasolki szparagowej żółtej
    3 marchewki
    3 szklanki bulionu drobiowego
    sól, pieprz
    1/4 szklanki śmietany 30 % słodkiej
    1cebula duża
    1 ząbek czosnku
    masło klarowane
    koperek świeży

Krem z fasoli z chipsami z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieram oraz kroję. Przesmażam na maśle aż zrobi się miękka. Dolewam bulion, dodaję obraną fasolkę, obrane dwie marchewkę. Gotuje do miękkości warzyw. Marchewkę wyjmuję po ugotowaniu. Fasole z bulionem miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Dzielę na dwie części. Do jednej dodaję marchewkę i dalej miksuję, do drugiej dodaję śmietanę. Krem podaję w dwóch wersjach na talerzu. Dekoruje koperkiem.Jedną marchewkę obieram, kroję na plastry i przesmażam na maśle, powstają chipsy marchewkowe w ten sposób.Krem podaję z chipsami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy