krem z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Nie lubię rzadkiej zupy, dlatego robię kremy. A że jestem na diecie, nie dodaję mąki i śmietany.

Składniki:

  • kilka młodych ziemniaków
    2 marchewki
    2 garści zielonej fasolki
    mała pietruszka
    pół cebuli
    sól, pieprz, natka pietruszki
    ziarna słonecznika
    łyżka masła śmietankowego

Krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, poza fasolą obieramy, kroimy na mniejsze części, przekładamy do garnka.
    Zalewamy wodą(ok 2l), gotujemy do miękkości.Blendujemy.
    Doprawiamy, dodajemy posiekaną natkę , dodajemy masło. Do każdej porcji dajemy łyżkę słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy