Krem z grilowanych szparagów z chrupiącym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna , aromatyczna , sycąca zupa krem z białych szparagów. Charakterystycznego smaku dodaje jej fakt,że szparagi są grillowane

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr wywaru warzywnego
    1 ugotowana pietruszka
    1 mały ugotowany por
    ok 0,5 białych szparagów
    3 grube plastry boczku ( surowy lub wędzony)
    sół pieprz cukier do smaku
    4 kromeczki pieczywa tostowego
    czosnek granulowany

Krem z grilowanych szparagów z chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy i wrzucamy na 10 min na gotującą się osoloną i posłodzoną wodę . Następnie odcedzamy i grillujemy prze kilka minut na patelni grilowej. Następnie szparagi, pietruszkę i pora miksujemy z wywarem na gładki krem. Boczek kroimy w drobniutką kostkę i podsmażamy na chrupiącą. Z chleba tostowego przyprawionego czosnkiem przygotowujemy grzanki. Krem posypujemy grzankami i boczkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy