Krem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szczególnie polubią ją dzieci

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki:
    1 duży kalafior ( można użyć mrożony)
    2-3 spore ziemniaki
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    1,2 litra domowego rosołu
    1 opakowanie serka topionego -śmietankowego
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Czosnek w płatkach
    Olej rzepakowy
    Natka pietruszki

Krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior myję, dzielę na różyczki. Wkładam do podgrzanego bulionu i gotuję około 15 minut.
    Obieram ziemniaki, czosnek i cebulę, następnie kroję je w kostkę. Rozgrzewam olej, wrzucam na patelnię czosnek i cebulkę, a następnie ziemniaki, podsmażam przez 5 minut, dodaję do zupy i gotuję 20 minut,doprawiam solą, pieprzem i gałką. Na koniec dodaję serek topiony.
    Zupę miksuję przy pomocy blendera na krem. Podaję z natką pietruszki i płatkami suszonego czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy