Krem z kukurydzy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Delikatna z lekką nutą słodyczy zupa krem z kukurydzy. Krem podałam z chipsami z wędzonego boczku i kukurydzą w ziarenkach.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 ziemniaki
    1 łyżka suszonej włoszczyzny
    2 łyżki oleju do smażenia
    bulion warzywny
    przyprawa meksykańska zupa z kukurydzy
    sól

Krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, odsączoną kukurydzę i całość podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać 1 szklankę bulionu warzywnego dodać włoszczyznę, łyżeczkę przyprawy i gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować blenderem na krem. Jeśli zupa jest za gęsta dolać bulionu warzywnego. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco z chipsami z wędzonego boczku. Możemy również odłożyć trochę ziaren kukurydzy by podać z kremem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy