Krem z kukurydzy z kiełbasą i grzankami

0 (0 ocen)

Zupy w moim domu to podstawa zdrowego żywienia. A przy tej zupie córka nie grymasi, bo kukurydza to jej ulubiona "przekąska".

Składniki:

  • 2 marchewki
    pietruszka
    4 duże ziemniaki
    pół puszki słodkiej kukurydzy
    pól cebuli
    sól, vegeta, odrobina natki pietruszki i koperku
    dodatkowo:
    2 kromki chleba
    2 laski kiełbasy
    czosnek granulowany

Krem z kukurydzy z kiełbasą i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w drobne cząstki. Zalewamy 1,5l. wody. Dosypujemy przyprawy.
    Dodajemy kiełbasę, gotujemy ok 10 min kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki.
    Kiełbasę podsmażamy razem z chlebkiem pokrojonym w kosteczkę, mocno posypujemy czosnkiem. Zupę gotujemy jeszcze kwadrans dodając kukurydzę.
    Odlewamy trochę wywaru, blendujemy na gładką masę( ewentualnie dodajemy bulion gdy krem będzie za gęsty). Posypujemy grzankami i kiełbaską.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy