Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Kremowa konsystencja, piękny żółty, pastelowy kolorek ... szczerze - to zachwyciła mnie swoim słodkawym smakiem.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 kolby kukurydzy
    1 większy ziemniak
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    800 ml bulionu warzywnego
    250 ml mleka kokosowego
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    olej

Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby kukurydzy obrać, ostrym nożem ściąć ziarna.
    Cebulę, ziemniaka i czosnek obrać, drobno pokroić.
    Cebulę zeszklić na oleju, dodać kukurydzę, ziemniaka, podsmażyć.
    Do warzyw wlać bulion i mleko kokosowe. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
    Całogść zblendować na ładki krem. W razie potrzeby przetrzeć przez sitko.
    Zagotować ponownie.
    Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy