Krem z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupełnie inna od tradycyjnej pomidorowej.

  • 40 min

Składniki:

  • - dwie puszki pomidorów krojonych
    - dwa ząbki czosnku
    - pół litra wywaru warzywnego
    - pieprz
    - sól
    - oliwa z oliwek
    Grzanki:
    - chleb
    - przyprawy

Krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu zeszklić na niewielkiej ilości oliwy posiekany czosnek. Dodajemy pomidory z puszki, chwilę gotujemy i zalewamy bulionem. Gotujemy przez 10 minut, przyprawiamy, miksujemy blenderem na gładki krem.
    Grzanki:
    Pieczywo kroimy na niewielkie kwadraciki, kropimy delikatnie oliwą i obsypujemy przyprawami. Podpiekamy na patelni skropionej kilkoma kroplami oliwy.

Porady

Robiłam także krem bez dodawania wywaru, jeśli chcesz aby krem był gęsty dodaj mniejszą ilość wywaru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy