Krem z pora

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nawet zwykłą zupę można tak podać, aby nawet największy niejadek się na nią skusił...

  • 5 min

Składniki:

  • 2 średnie białe części pora
    1 średni ziemniak
    3 szklanki wywaru z kurczaka
    pieprz
    1 łyżka masła klarowanego
    do dekoracji śmietana, groszek ptysiowy oraz marchew

Krem z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy. W czasie, gdy wywar się gotuje, na rozgrzanym maśle przesmażamy pokrojoną w talarki białą część pora i dodajemy do wywaru. Gdy warzywa będą już miękkie, miksujemy je dokładnie i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Dekorujemy groszkiem ptysiowym, talarkami białej części pora, startą na drobnych oczkach marchewką oraz gęstą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy