Krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Za oknem zimno i mroźno. W czasie takiej pogody najlepszy jest talerz gorącej zupy.
Dzisiaj mam dla Was krem groszkowy, który podałam z groszkiem ptysiowym.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g zielonego mrożonego groszku
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1,5 l bulionu
    groszek ptysiowy
    sól
    pieprz
    papryka słodka

Krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i zagotować do miękkości warzyw, a następnie dodać zamrożony groszek. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Kiedy groszek będzie miękki całość zblendować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić.
    Podawać z groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy