Krem z zielonych szparagów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa bardzo lekka, zdrowa i błyskawiczna do zrobienia. Polecam kiedy szparagów mamy pod dostatkiem.Zakochałam się w tym kremie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g zielonych szparagów
    3 szklanki wywaru warzywnego
    2 cebule średnie
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki śmietany kremówki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka masła klarowanego
    sól, pieprz
    2 łyżki prażonego słonecznika

Krem z zielonych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myję kroję na kawałki. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam z czosnkiem na maśle klarowanym. Dodaję szparagi, zalewam bulionem i gotuję 5 minut. Przekładam do wysokiego pojemnika od blendera i miksuję. Podaję ze śmietaną kremówką, odrobiną oliwy i ziarnami słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy