Krem ziemniaczany - mocno czosnkowy - z wędzonką i grzankami

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszny i pożywny krem :)

  • 45 min

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mała cebulka
    6 ząbków czosnku
    sól, pieprz, suszone warzywa ( a la wegeta)
    1 kostka rosołowa
    kawałek boczku
    2 kromki chleba tostowego

Krem ziemniaczany - mocno czosnkowy - z wędzonką i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obieramy - kroimy w małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kostką rosołową i suszonymi warzywami. Gotujemy do momentu gdy warzywa będą miękkie.
  • 2. Zupę blendujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.
    Boczek kroimy w kostkę, i smażymy na rumiano.
    Chleb kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika na 10 minut (temp 180stopni).
    Gdy wędzonka jest gotowa, wrzucamy ją do kremu.
    Zupę podajemy z grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy