Krem ziemniaczany z imbirem

0 (0 ocen)

Pyszny, rozgrzewający i pożywny krem w sam raz na chłodne dni.

Składniki:

  • - 6 średnich ziemniaków

    - 2 pietruszki

    - 1 marchewka

    - 2 cebule

    - liście laurowe (2-3)

    - 1 litr wywaru z warzyw

    - sól i pieprz

    - imbir

    - 1/2 śmietanki 30%

Krem ziemniaczany z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszki, marchew i cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie wrzucić do wywaru i dodać liście laurowe, ugotować do miękkości. Zmiksować na krem i dodać śmietanę ,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz imbirem. Podawać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy