Kremowa pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna, lekka i zdrowa pasta kanapkowa z makreli.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na około 8 kanapek.
    2 makrele wędzone (ok. 400g razem)
    serek śmietankowy 150g
    szczypiorek (około pół pęczka)
    pietruszka (około pół pęczka)
    pieprz

Kremowa pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć rozdrobnioną makrele (pozbawioną skóry i ości). Dodać cały serek.
    Zioła umyć, drobno posiekać i dodać do ryby. Dodać pieprzu do smaku. Nie solić - ryba jest dostatecznie słona. Wszystko delikatnie połączyć do wymieszania składników (nie mieszać zbyt długo).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy